FAQ

 • Hvordan virker myTaste.no?
  myTaste.no samler oppskrifter fra Norges største oppskriftsnettsteder og blogger som velger å ha sitt innhold hos oss gjennom såkalte RSS-feeder. Når en besøkende søker etter en oppskrift på myTaste.no, får vedkommende resultater fra både store nettsteder og små blogger. Når man deretter klikker på tittelen på oppskriften, sendes man videre til nettstedet eller bloggen og der kan man lese hele oppskriften. Man kan si at myTaste.no er en spesialisert søkemotor for oppskrifter.
 • Hvorfor syns ikke alle mine bilder eller er feilindeksert på deres site?
  Vårt system indekserer dine oppskrifter til vår site gjennom din bloggs RSS feed. De bildene vi henter er den første bildene til hver oppskrift eller det bildet du har valgt som ”featured image” på din blogg. Om bildene ikke vises korrekt av noen anledning kan du kontakte oss på info@mytaste.no
 • Hva skal jeg gjøre om besøksstatistikken på topplisten er feilaktig?
  Når du legger til vår widget kommer vi å starte å måle din besøksstatistikk. Om statistikken for din blogg er feilaktig kan det komme ved følgende anledninger: 1. Du har lagt til widgetkoden feil på på din blogg. Du kan dobbeltsjekke om koden er korrekt ved å gå til http://www.mytaste.no/oppdatere-bloggen-din. 2. Widgeten ligger ikke synlig på din starside. Det beste er å plassere den et sted hvor den er synlig på alle dine sider.
 • Hvor mange widgets får jeg ha på min blogg?
  Det er kun tillatt å ha én widget på din blogg.
 • Kan jeg legge til min blogg i flere enn ett land der myTaste er representert?
  Ja, du kan registrere din blogg i flere enn ett land. Forsikre deg om at du har lest igjennom våre retningslinjer innen du gjør det.
 • Hvilke retningslinjer gjelder for deg som vil være medlem på flere enn en av myTastes-siter?
  Om du har en tospråklig blogg kan det bli aktuelt å legge til den i fler enn ett land. Tenk på disse to tingene: 1. Du kan legge til din blogg på flere enn et land så lenge den er skrevet på samme språk som siten. 2. Om du vil legge til vår widget, tenk på at du bare får én widdget på din blogg, selv om du registrerer deg i flere land. Dette for å unnvike evetnuelle straff fra Google.
 • Hvordan legger jeg til mine oppskrifter på myTaste?
  Oppskrifter som er representert på myTaste er linket direkte fra ulike bloggere og siter. Du må være administrerer eller eier av oppskriftssiten eller bloggen for å kunne legge den til hos oss. Om du har en matblogg og vil registrere den på myTaste, vennligst gå til startsiden og klikk på ”Matblogger? Gå med”-knappen. Om du har en oppskriftssite og vil legge den til hos oss, spør oss gjerne på vår Facebook-side så hjelper vi deg.
 • Hvorfor kan jeg ikke se alle mine oppskrifter på deres site?
  Vi indekserer kun de oppskriftene som vises i din RSS feed. Om du vil at vi skal indeksere flere av dine inlegg må du endre instillingene for din feed slik at flere innlegg blir synlige. Når det er klart kan vi indeksere fler eller alle dine oppskrifter.
 • Synes klart hvem som eier oppskrifter?
  For oss er det viktig å tydelig vise at vi ikke eier noen av oppskrifter tilgjengelig på myTaste. Vi har derfor valgt å bloggere navn skal vises på flere steder, for eksempel i resultatene og på oppskrifter detalj sider. På detaljsiden, vist i forbindelse med forhåndsvisning av oppskriftene, vil den besøkende finne informasjon på bloggen som har publisert oppskriften for å gjøre det klart at oppskriften tilhører bloggeren og ikke myTaste.no.
 • Hva tjener bloggere på å være med?
  For den besøkende skal kunne se hele oppskriften du må klikke deg frem til din blogg, som har publisert oppskriften, ellers er det ikke mulig å se all informasjon. En av de største forskjellene mellom oss og våre konkurrenter er at vi vil videresende trafikk til våre bloggere, som mange av våre konkurrenter ikke har. Våre brukere er også i stand til å spare oppskrifter i sine kokebøker og følge bestemte blogger de liker. Dette betyr at forholdet mellom den besøkende og blogger vokser sterkere. Dette kan generere lojale besøkende til bloggen som det vil bli besøkt igjen og igjen.
 • Hvordan rangerer vi blogger på Matbloggtoppen?
  Det legges vekt på 4 kriterier: 1. Totalt antall oppskrifter (15%) 2. Antall oppskrifter indeksert i løpet av de siste sju dagene (15%) 3. Totalt antall besøk siden bloggens registrering (35%) 4. Antall unike besøk i løpet av de siste sju dagene (35%) Hver blogg er rangert separat for hver av disse kriteriene. For hvert enkelt kriterium vil bloggen med de beste resultatene få 10 poeng og bloggen med de dårligste få 0 poeng. Så tildeler vi en score på andre blogger etter enkel, lineær interpolering. Når de fire kriteriene er beregnet, vektes de med procent som angitt ovenfor for å gi det endelige resultatet.
 • Hvis jeg blir med i myTaste.no med bloggen min, kan jeg gå ut senere?
  Selvsagt. Alt du trenger å gjøre, er å spør oss på vår Facebook-side der du skriver at du ikke lenger ønsker å være med på myTaste.no.
 • Hva kan jeg gjøre hvis jeg oppdager at oppskriftene mine finnes på myTaste.no uten min samtykke?
  Hvis du oppdager materiale som er ditt og som har blitt brukt av andre uten din tillatelse, henviser vi til utgiveren av nettsiden eller bloggen som inneholder ditt materiale. I myTaste lenker vi kun til andre personers oppskrifter og kan ikke ta juridisk ansvar for materiale som er publisert på eksterne nettsider. For å komme i kontakt med de personene som er ansvarlig for publiseringen av ditt materiale uten tillatelse, råder vi deg til å klikke på "Vis oppskrift" på myTaste's nettside og finne kontaktinformasjonen på nettsiden du blir ledet til (dvs. nettsiden som har publisert ditt materiale).
 • Kommer dere til å bruke innholdet mitt dersom jeg legger til bloggen min?
  For å kunne vise oppskriftene dine i søkemotoren bruker vi en del av tittelen på oppskriften, en del av hovedinnholdet samt det første bildet du har lagt ut. Vi får all denne informasjonen fra bloggens RSS, og vi linker direkte til ditt innlegg med oppskriften. Vi bruker aldri hele innholdet, og brukeren av myTaste.no må gå til din blogg for å se hele oppskriften.
 • Hvilken widget er det dere vil at jeg skal legge i bloggen min?
  Vår medlemswidget inneholder html, noe som gjør det mulig for oss å måle trafikken på bloggen din til bloggtoppen vår. Du trenger ikke legge til vår widget for å vises på nettstedet vårt, men det er nødvendig dersom du vil at bloggen skal vises på bloggtoppen. Widgeten inneholder også en link til myTaste.no slik at dine besøkende kan se hvor den kommer fra.
 • Hvorfor skal matbloggen min være med på myTaste.no?
  myTaste.no er enda en måte å få mer trafikk på bloggen din på. Mange av brukerne våre går direkte til myTaste.no for å se nye oppskrifter fra matnettsteder og blogger.
 • Det vises en kode under min widget, hvordan kan jeg fikse det?
  Trolig anvender du en Wordpress om du opplever dette. For å fikse dette, se i koden for widgeten og ta bort alt som kommer fra og med ”< script”. Kopier resten av koden og følg stegene for hvordan du legger til widget i din blogg.